Tegye jobbá természetesen belső klímáját

Az emelkedő energiaköltségek folyamatosan növelik az alternatív energiaforrások iránti igényt és egyben hajtóerőként szolgálnak az innováció számára. A légkondicionáló rendszerek versenypiacán egy új, igen hatékony szellőzési, hűtési és fűtési módszer jelent meg a hagyományos megoldások vetélytársaként.

A komfortos belső környezet a legtöbb ember számára elengedhetetlen a jólléthez. Akár az irodában dolgozunk, akár otthon vagyunk, mind kellemes szobahőmérsékletet szeretnénk, függetlenül attól, hogy nyári kánikula vagy fagyos tél van odakint.

Hagyományos rendszer – összetett és drága

Az energiaárak folyamatosan emelkednek, ezért egyre inkább fenyeget, hogy a fűtés és a hűtés kevesek számára elérhető luxus legyen. Ha hagyományos légkondicionáló rendszerrel kívánnak létrehozni komfortos belső környezetet, akkor az épület egyes részeiben hűteni, míg máshol fűteni szükséges. A hőmérséklet állandó ingadozása nyilvánvalóan növeli az energiafogyasztást, ráadásul jelentős beruházásra van szükség kiszakaszoló, beszabályozó és szabályozószelepek terén, ami magas bekerülési és üzemeltetési költségeket eredményez.

A Solus megoldás változtat a szabályokon

Az új Lindab Solus megoldás rohamosan változtatja meg a játékszabályokat a legnagyobb teljesítményű klímagerendák és azonos előremenő vízhőmérséklet alkalmazásával mind fűtés, mind pedig hűtés esetében. A Solus egy önvezérlő kétcsöves rendszer. Egyszerre hűti és fűti az épület egyes helyiségeit a pillanatnyi igények szerint. Mivel az előremenő hőmérsékletek 20-23°C között vannak, nincs szükség kiszakaszoló, beszabályozó és szabályozószelepekre, sem külön radiátoros rendszerre.

Az eredmény? Egy intelligens, tiszta és hatékony megoldás, amely csökkenti az energiafogyasztását és üzemeltetési költségeit. Sok esetben az üzemi hőmérséklet fenntartásához szükséges energiát maga az épület biztosítja. A megtakarítási potenciál épületről épületre változik, de például hőszivattyúval kombinálva, akár 20-30 %-kal is magasabb lehet a COP, míg szabad hűtéssel akár 45 % hűtési energiát is megtakaríthat egy hagyományos rendszerhez képest.

Telepítésre kész

Az első Lindab Solus rendszer 2016 elején került beépítésre Jönköpingben, Svédországban. A “Runda Huset” irodaház mind a 16 emeletét ezzel a technológiával szerelték fel. Egy év elteltével az energiafogyasztás csökkent, a belső klíma pedig sokkal jobb lett.

Szeretne többet tudni?

Email: comfort@lindab.com

Telefon: +06 23 531 300

Vissza

A Lindab
világszerte

Online is
elérhető

Az újítás alapja
a fejlesztés

Partner
a fejlődésben

Rólunk mondták

IKEA

Az IKEA soroksári áruházában, Lindab légtechnika biztosítja a kellemes légkört!

ELI-ALPS kutatóközpont

A Lindab komoly műszaki hátteret biztosított, mely kulcsfontosságú volt a projekünk sikeres megvalósulásában.

Tüskecsarnok

A Lindab Safe anyag- és energiatakarékos, gyorsan szerelhető, biztonságosan és kényelmesen üzemeltethető, tartós rendszer!

Ajánlatot kérek

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF-et.

Kérjen
ajánlatot

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF -et.

+

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Részletek
Elfogadom Elutasítom