Légcsere és szellőztetés

Az ideális gyakoriság naponta 2-3 alkalommal 10 percig. A hatékony szellőztetés teljesen kicseréli a nedves levegőt, amely főleg a fürdésből, a főzésből és ruhaszárításból származik. Ugyanez igaz az ételszagra is.

Sokan nem szellőztetnek elég gyakran, vagy egyáltalán nem tudják kereszthuzattal teljesen átszellőztetni a lakásukat. Történhet ez azért is, mert nem szeretik a huzatot, vagy sajnálják az ilyenkor az utcára áramló elpazarolt meleget. Ha allergiás valaki, attól is félhet, hogy egy szellőztetés nem csak a friss levegőt, de a polleneket is behozza.

Egy két felnőttből és két gyerekből álló család átlagosan naponta 12 liter víznek megfelelő nedvességet ad le, tehát a jó belső levegő minőségéhez elengedhetetlen a gyakori szellőztetés. Ehhez jön még hozzá a főzéssel keletkezett pára.

A szennyezett levegőt ki kell engedni. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor minden nap háromszor 10 percig kell szellőztetnünk, vagy be kell építtetünk egy szellőztetőrendszert, amely folyamatosan friss levegőt biztosít a lakótérben.

Vissza

A Lindab
világszerte

Online is
elérhető

Az újítás alapja
a fejlesztés

Partner
a fejlődésben

Rólunk mondták

IKEA

Az IKEA soroksári áruházában, Lindab légtechnika biztosítja a kellemes légkört!

ELI-ALPS kutatóközpont

A Lindab komoly műszaki hátteret biztosított, mely kulcsfontosságú volt a projekünk sikeres megvalósulásában.

Tüskecsarnok

A Lindab Safe anyag- és energiatakarékos, gyorsan szerelhető, biztonságosan és kényelmesen üzemeltethető, tartós rendszer!

Ajánlatot kérek

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF-et.

Kérjen
ajánlatot

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF -et.

+

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Részletek
Elfogadom Elutasítom