Hogyan hat a belső levegő minősége a termelékenységünkre?

Tény, hogy a belső levegő minősége befolyásolja az egészségünket és a magas szintű munkavégzésünket, tehát hatással van az általános termelékenységünkre. Ez nyilvánvaló állításnak tűnik?

Magától értetődő lenne, hogy a munkáltatóknak és az ingatlantulajdonosoknak ez legyen a legfontosabb témájuk, ugye?

Nos, korántsem ez a helyzet. 

Egy az Entreprenörföretagen szakmai egyesület által nemrégiben végzett tanulmány szerint a válaszadók 70%-a nyilatkozott úgy, hogy rosszabbul teljesít elégtelen szellőzés mellett. Sőt, 40%-uk a normálisnál többször panaszkodott fáradékonyságra, 35,5%-uk pedig fejfájást tapasztalt. A tanulmány megállapítása az volt, hogy az elégtelen szellőzés rossz hatással van az egész gazdaságra.

A Zöldépítési Világtanács Irodai egészség, jólét & termelékenység című jelentése szerint a belső levegő minőségének javításával akár 8-11%-al növelhető a termelékenység. Tekintve, hogy a vállalkozások összes kiadásának körülbelül a 90%-át teszik ki a személyzeti kiadások, a belső levegő minőségének javításával jelentős anyagi nyereség érhető el.
A két eredményt összevetve az irodai munkaerő 70%-a akár 10%-al jobban tudna teljesíteni. Őszintén kijelenthető, hogy a belső levegő minőségbe való befektetések kifizetődnek.

Ha érdekli, hogy hogyan definiálható a jó belső levegő minőség, olvassa el korábbi bejegyzésünket: Miért igényeljük a megfelelő szellőzést?

Írta Niels Christensen, 2015. augusztus 24.

Vissza

A Lindab
világszerte

Online is
elérhető

Az újítás alapja
a fejlesztés

Partner
a fejlődésben

Rólunk mondták

IKEA

Az IKEA soroksári áruházában, Lindab légtechnika biztosítja a kellemes légkört!

ELI-ALPS kutatóközpont

A Lindab komoly műszaki hátteret biztosított, mely kulcsfontosságú volt a projekünk sikeres megvalósulásában.

Tüskecsarnok

A Lindab Safe anyag- és energiatakarékos, gyorsan szerelhető, biztonságosan és kényelmesen üzemeltethető, tartós rendszer!

Ajánlatot kérek

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF-et.

Kérjen
ajánlatot

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF -et.

+

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Részletek
Elfogadom Elutasítom